egaleorestart

Το Αιγάλεω πρωταγωνιστής – Διακήρυξη

Οι πολίτες, πρωταγωνιστές των λύσεων

Το Αιγάλεω πρωταγωνιστής – Διακήρυξη
Ενώ το Αιγάλεω απέκτησε τρεις σταθμούς Μετρό, οι δομές της πόλης μας παρέμειναν οι ίδιες, και κανένα νέο ουσιαστικό έργο δεν έγινε. Το αποτέλεσμα είναι ότι η πόλη μετατρέπεται σε σημείο απλής διέλευσης, ενώ η ανυπαρξία ουσιαστικών δομών θα οδηγήσει σε πτώση του βιοτικού επιπέδου.

Καθώς προχωράμε στη λήξη αυτής της 10ετίας δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί η επόμενη, γιατί αλλιώς το Αιγάλεω κινδυνεύει να συμπιεστεί κι άλλο από το γειτονικό Περιστέρι που και λόγω πληθυσμού διεκδικεί και υλοποιεί περισσότερα έργα, καθώς και από τα προάστια του Πειραιά που με την έλευση του Μετρό θα επιδιώξουν να καλύψουν το αναπτυξιακό έλλειμμα δεκαετιών.

Όμως η θέση του παρατηρητή των εξελίξεων δεν μας αξίζει, γιατί μπορούμε το Αιγάλεω να γίνει πρωταγωνιστής αξιοποιώντας κάθε Αιγαλιώτη και Αιγαλιώτισα.

Για αυτό χρειάζεται η γνώση και το όραμα, όπου μέσα από διαδικασίες ανοικτού και συγκροτημένου διαλόγου με όλους τους φορείς της πόλης και τους πολίτες να υλοποιηθούν εφικτές προτάσεις, αντλώντας επιτυχημένα παραδείγματα από άλλες πόλεις.

Για να λύσουμε τα προβλήματα της πόλης μας πρέπει να προχωρήσουμε πέραν από τις ανούσιες μικροκομματικές πρακτικές του παρελθόντος, τη λογική της κλειστής Διοίκησης και της τυπικής διαχείρισης.

Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε μία Συμφωνία Συνεργασίας και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες κάθε Αιγαλεώτη και Αιγαλεώτισας.

Ποιοι είμαστε

Στο ερώτημα ποιοι είμαστε και τι θέλουμε, η απάντηση είναι ξεκάθαρη:

Είμαστε με το Αιγάλεω και θέλουμε τους πολίτες πρωταγωνιστές των λύσεων στη βάση της δημοκρατικής λειτουργίας.

Είμαστε με την επιστημονική γνώση και την επαγγελματική εμπειρία ως μέθοδο προσέγγισης και υλοποίησης των λύσεων.

Είμαστε με τους συμπολίτες μας και ιδίως τους νέους, που καθώς αγωνίζονται στην καθημερινότητα τους, ενδιαφέρονται και προσφέρουν στην πόλη

Στόχος μας το καλύτερο αποτέλεσμα

Είναι γεγονός πως όλες οι διοικήσεις που πέρασαν προσέφεραν κάτι, όμως τώρα είναι ανάγκη να κάνουμε το επόμενο βήμα, αλλιώς το Αιγάλεω θα μείνει πίσω από τις εξελίξεις.

Πρέπει επιτέλους να πάμε πέρα από τη μίζερη διαχείριση και να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις στις σύγχρονες ανάγκες, για να γίνει το Αιγάλεω μία σύχρονη και βιώσιμη πόλη για όλους.

Είναι πλέον κοινωνική ανάγκη να υπάρξει διοίκηση, δραστήρια που να σκέφτεται και να πράττει αξιοποιώντας, την επιστημονική γνώση, τον ανοικτό διάλογο, θέτοντας στόχους και λειτουργώντας με μία ουσιαστική και ολοκληρωμένη πρακτική ώστε να:

  • Να ασχοληθούμε ουσιαστικά με την οικογένεια, την παιδική μέριμνα, τα σχολεία, τους νέους, τις κοινωνικές δομές.
  • Να αναδείξουμε τις δυνατότητες της πόλης σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τα κατάλληλα τεχνικά έργα βελτιώνοντας υπάρχουσες και δημιουργώντας νέες υποδομές
  • Να συνεργαστούμε με τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής στη βάση στόχων ανάπτυξης για όλους τους δημότες
  • Να ενισχύσουμε την εμπορικότητα σε σύμπνοια με τους καταστηματάρχες, βελτιώνοντας την εικόνα του κέντρου του Αιγάλεω και της κάθε γειτονιάς
  • Να βελτιώσουμε την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μαζί με τους καλλιτέχνες της περιοχής μας
  • Να βελτιώσουμε και να διαχειριστούμε σωστά και πλήρως το Μπαρουτάδικο και τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις
  • Να αντλήσουμε επιτυχημένες πρακτικές από άλλους Δήμους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και να θεσπίσουμε ουσιαστικές διεθνείς συνεργασίες βάζοντας το Αιγάλεω στον πυρήνα των διεθνών εξελίξεων
  • Να ασχοληθούμε ουσιαστικά με τις προοπτικές ανάπτυξης του Ελαιώνα δημιουργώντας θέσεις εργασίας και
  • Να επιδιώξουμε το Αιγάλεω να γίνει έξυπνη και οικολογική πόλη-πρότυπο αξιοποιώντας όλες τις επιστημονικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες
  • Να χρησιμοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τις δημόσιες επιχορηγήσεις, τα ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, καθώς και τη συνεργασία με φορείς του ιδιωτικού τομέα,

Η λύση στα χέρια μας

Αντί αυτών των ζητημάτων και τοποθετήσεων με προτάσεις, οι περισσότεροι διεκδικητές του Δήμου σκέφτονται το κομματικό χρίσμα και την καταμέτρηση δυνάμεων εν όψει των εκλογών, όμως η πόλη μας αξίζει μία καλύτερη απάντηση.

Στο ερώτημα ποιοι θα δημιουργήσουν και με ποια χρήματα τις προτάσεις αυτές, η απάντηση είναι οι πολίτες του Αιγάλεω μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και διοικήσεις του παρελθόντος, με τους νέους επιστήμονες και επαγγελματίες πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Με βάση το όραμα, τον ανοικτό διάλογο, τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό, και την ευθύνη για την σωστή υλοποίηση, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα.

Η πόλη μας χρειάζεται σύγχρονες λύσεις στις ανάγκες του σήμερα, για το Αιγάλεω της επόμενης δεκαετίας, για τη βελτίωση της ζωής όλων μας.

Γι αυτό ξεκινάμε και Αλλάζουμε το Αιγάλεω με νέες ιδέες, με γνώσεις και θέληση.